Концепцията за вакуумни влакове Hyperloop One се провали в реализацията (снимка:

...
Концепцията за вакуумни влакове Hyperloop One се провали в реализацията (снимка:
Коментари Харесай

Един провален проект: Hyperloop One затвори врати


Концепцията за вакуумни влакове Hyperloop One се провали в реализацията
 (снимка: Virgin)

Проектът за в исокоскорост е н превоз на бъдещето не оправда упованията. Hyperloop One затвор и, к омпанията разпродава активи и редуцира останалите чиновници .

Американската компания Hyperloop One, която специализира във високоскоростните транспортни технологии като цяло и в частност в концепцията за вакуумни влакове, ще прекрати активността си на 31 декември 2023 година, заяви Блумбърг, базирайки се на източници, поискали анонимност.

Стартъпът, който нашумя преди няколко години, събра повече от 450 милиона $ от основаването си през 2014 година Компанията построи дребна тестова писта покрай Лас Вегас и за малко взе името Virgin Hyperloop One след инвестиция от Virgin на Ричард Брансън.
още по темата
Марката Virgin беше отстранена от името на компанията, откакто стартъпът реши предходната година да се концентрира върху преместването на товари, а не на хора.

Сега Hyperloop One уволни множеството от чиновниците си и се пробва да продаде останалите си активи, в това число своя тестов обект и съоръжение. В началото на 2022 година за компанията работеха над 200 души.

Междувременно компанията затвори и офиса си в Лос Анджелис. На останалите служащи, натоварени да следят продажбата на активи, е казано, че работата им ще завърши на 31 декември 2023 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР